Bayt Al Sharq is located in Qortuba, a quiet residential suburb of Kuwait. The layered privacy requirements for the users of the space: the women, the men's social entertaining quarter and the servants’ quarter - created a challenging programmatic distribution. Courtyards were used not only to bring in light but as an organizational tool to demarcate transitions between different levels of privacy and programmatic zones. The house was recently completed in 2012.

 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_2_StudioMeem_BaytAlSharq_2.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_DSC_0020_v2.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_DSC_0040.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_13_StudioMeem_BaytAlSharq_5_v2.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_11_DSC_0090.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_10_StudioMeem_BaytAlSharq_4.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_IMG_4564-5.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_1_StudioMeem_BaytAlSharq_1.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_0_final_court_diagram.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_7_frontelevation.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_5_secondfloor.jpg
 
 
http://studiomeem.me/files/gimgs/th-8_4_groundfloor_v2.jpg